Pleisterplaatsen Voedselkaravaan bekend

Met de lente in aantocht begint de Voedselkaravaan 2018 nu vaste vormen aan te nemen. Op Pleisterplaatsen door het hele land gaan mensen dit jaar met de Voedselkaravaan op excursie naar voedselproducenten, in gesprek rondom kleurrijke maaltijden en aan de slag met nieuwe ideeën. We kijken naar korte ketens, agroecologie, grondpolitiek en landbouwbeleid.

Zo werkt de Voedselkaravaan aan nieuwe voedselverhalen. Door onverwachte verbindingen te leggen en ons te laten inspireren door pioniers, halen we aanbevelingen op voor beter beleid, praktijk en onderzoek. Zo versterken we de beweging voor duurzame en rechtvaardige landbouw- en voedselsystemen. Op 24 januari vond de Aftrap van de Voedselkaravaan plaats. Vele lokale en landelijke organisaties leveren inmiddels al een bijdrage. En we hopen dat jij ook meedoet!

Hieronder staat een voorlopig overzicht van de Pleisterplaatsen. Hier vind je meer details over programma’s en tijden.  Vragen of suggesties? Neem contact op met info@voedselanders.nl

Voedselkaravaan 2018

Datum Pleisterplaats
26 & 27 mei Den Haag,
Zuiderpark
21 – 23 juni Dordrecht,
Boerderij Landzicht
23 juni Amsterdam,
KIT/ Oosterpark
18 augustus Dronten
Roggebotstaete
28-29 september Wageningen,
centrum
4 oktober Nijmegen,
Landgoed Grootstal
13 oktober Drachten
27 oktober Noord-Limburg en Zuidoost-Brabant,
Venlo