Voedsel Anders 2020: Doe je mee?

Samen gaan we een nieuwe stap zetten in de voedseltransitie. Eind februari 2020 organiseren we de derde landelijke Voedsel Anders-conferentie in Wageningen! Om dit evenement  opnieuw tot een succes te maken ben je van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren.

De Voedsel Anders conferentie 2020

Sinds de eerste Voedsel Anders conferentie in 2014 is er veel gebeurd. De uitdagingen en kansen van ons landbouw- en voedselsysteem staan inmiddels stevig op de politieke agenda. Maar tegelijk is de urgentie om tot een duurzaam, rechtvaardig systeem van voedsel en landbouw te komen groter dan ooit.

Op Voedsel Anders 2020 kijken we naar successen, obstakels en oplossingen om te komen tot een ander voedselsysteem. Welke successen hebben we al geboekt en wat hebben we geleerd?  Hoe kunnen we de knelpunten die we tegenkomen oplossen of omzeilen? Hoe maken we de beweging nog sterker en diverser? Welke kansen liggen er om samen nieuwe stappen te zetten naar een rechtvaardig en duurzaam voedselsysteem?

Foto door Joyce Fabriek

Net als bij de eerdere Voedsel Anders-conferenties draait het programma grotendeels op de inhoudelijke bijdragen van de deelnemers. In de workshops en discussies delen we inspirerende verhalen, benoemen we leer- en knelpunten en zoeken we naar oplossingen. We leggen nieuwe verbindingen en komen tot nieuwe inzichten.

Meld je workshop aan

Meld je idee voor een workshop voor eind oktober aan via dit Google formulier, dan nemen we contact met je op. We denken graag met je mee over de inhoud en vorm. Ook kun je inspiratie opdoen uit de workshops van 2016. Hierbij geven we alvast wat tips:

Jouw workshop:

> duurt 90 minuten;
>      sluit aan bij bovenstaande vraagstellingen en het Voedsel Anders Manifest;
>      komt bij voorkeur van minstens twee organisaties en/of initiatieven;
>      omvat niet meer dan 3 korte pitches en vermijdt uitgebreide presentaties (daar zijn andere vormen voor);
>      is zo interactief en creatief mogelijk (korte inleidingen, spellen, world café, storytelling, rollenspel, film, etc.);
>       is ook erg welkom in het Engels.

Andere vormen

Naast de workshops willen we onder meer een Inspiratiehoek inrichten waar je meer kunt leren over specifieke initiatieven. Ook zijn er plannen om een boerenmarkt op te zetten en hopen we kunstenaars te betrekken. Heb je voor een van deze (of andere) zaken ideeën en/of kun je meehelpen, dan horen we het graag.

Hoe ging het ook alweer in 2016? Kijk het hier terug.

Een financiële bijdrage

Een conferentie organiseren kost veel geld. En op dit moment is er nog geen budget. We beperken de kosten met veel vrijwillig werk en bijdragen in natura. Voor deelnemers (vooral voor boeren en studenten) willen we de kosten laag houden. Voedsel Anders 2020 staat of valt daarom met financiële bijdragen van de deelnemende organisaties en individuen. Kan jouw organisatie een bijdrage leveren? Laat het ons dan snel weten. Stuur daarvoor en voor andere vragen een mailtje naar info@voedselanders.nl.

Wij hopen op veel reacties en kijken uit naar jouw bijdrage aan een leerzaam en inspirerend Voedsel Anders 2020!

Het organiserende Voedsel Anders-kernteam:

Camiel Donicie, Daniel Gomez, Fransjan de Waard, Guus Geurts, Hanny van Geel, Henk Renting, Janneke Bruil, Laura van Oers, Leonardo van den Berg, Liane Lankreijer, René de Bruin, Samira van der Loo, Sylvia Kay, Tjerk Dalhuisen