Conferenties en activiteiten

In februari 2014 bracht Voedsel Anders voor het eerst 800 boeren, burgers, studenten, beleidsmakers, onderzoekers, koks, kunstenaars en anderen bij elkaar voor twee dagen van bruisende uitwisseling. Deze eerste Voedsel Anders-conferentie vond plaats aan de Universiteit van Wageningen.

Na dit overweldigende succes volgden in 2015 het Bodem Anders-congres aan de Hogere Agrarische School in Den Bosch en in 2016 de tweede Voedsel Anders-conferentie.

In 2018 gingen we de stad in en de boer op met de Voedselkaravaan.
In 2020 organiseren we een combinatie van online workshops, webinars en kleinere bijeenkomsten waaronder excursies, als alternatief voor de in april geplande landelijke Voedsel Anders conferentie (zie programma VA2020). Iedereen is welkom om mee te doen.

In 2022 werd de derde Voedsel Anders Conferentie georganiseerd, met meer dan 50 workshops en meer dan 60 betrokken organisaties die actief zijn in een thema binnen de voedselbeweging.

Ook organiseerde Voedsel Anders diverse workshops en webinars en organiseerde zij samen met Voedsel Anders Vlaanderen het Food.Film.Fest.