Conferentie VA 2020

Read this in English

CORONA-UPDATE: Helaas hebben we moeten besluiten om de Voedsel Anders conferentie uit te stellen tot later in het jaar. We maken de nieuwe datum zo snel mogelijk bekend.

Op 3 en 4 april 2020 vindt de derde landelijke Voedsel Anders-conferentie plaats. Dit evenement in Wageningen biedt onder meer ruim 80 workshops, veel tijd voor uitwisseling en meeslepende verhalen van de voedsel- en landbouwpioniers van Nederland.

  • Wanneer: Vrijdag 3 en zaterdag 4 april 2020
  • Waar: Campus Wageningen Universiteit, Oriongebouw
  • Wat: Workshops, excursies, talkshows, kunst en muziek, voedsel- en informatiemarkt, lokale duurzame maaltijden.
  • Voor wie: Iedereen die een transitie naar een duurzaam, rechtvaardig voedsel- en landbouwsysteem wil. Of je nou een boer of visser bent, een moestuin hebt of een balkon, studeert of beleid maakt of je om een andere reden betrokken voelt.
  • Meld je aan en koop je kaartje
  • Klik hier voor het programma
  • Vrijwilligers gezocht!

De Voedsel Anders conferentie 2020

Sinds de eerste Voedsel Anders conferentie in 2014 is er veel gebeurd. De uitdagingen en kansen van ons landbouw- en voedselsysteem staan inmiddels stevig op de politieke agenda. Maar tegelijk is de urgentie om tot een duurzaam, rechtvaardig voedsel- en landbouwsysteem te komen groter dan ooit.

Op Voedsel Anders 2020 kijken we naar successen, obstakels en oplossingen om te komen tot een ander voedselsysteem. Net als bij de eerdere Voedsel Anders-conferenties draait het programma grotendeels op de inhoudelijke bijdragen van de ca. 1000 deelnemers. In de workshops en discussies delen we inspirerende verhalen, benoemen we leer- en knelpunten en zoeken we naar oplossingen. We leggen nieuwe verbindingen en komen tot nieuwe inzichten. Pionierende doeners en denkers uit de wereld van voedsel en landbouw geven hun visie op wat er nodig is om de transitie te versnellen en de beweging te versterken.

We hebben er enorm veel zin in en hopen dat je erbij bent! Houd deze website, facebook en twitter in de gaten om op de hoogte te blijven van het programma en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@voedselanders.nl.

Ook kun je terugkijken wat er gebeurde op de vorige conferenties.