Programma Voedselkaravaan in Den Haag, 26 en 27 mei

Op 26 en 27 mei pleistert de Voedselkaravaan in Den Haag. In het ‘Panorama Vork en Mesdag’ in het Zuiderpark (op het voedselthemapark-in-wording) verzamelen we de verhalen uit het voedsellandschap van Den Haag en omstreken.

Hier kan je meebouwen aan het verhaal voer voedsel in en om Den Haag: waar haalde de stad in het verleden haar voedsel vandaan? Waar komt ons eten nu vandaan en wat denken we dat voor de toekomst belangrijk is?

Programma:

Programma onder voorbehoud, hou de Facebookpagina van de Voedselkaravaan Den Haag in de gaten voor actuele programma

Programma 26 mei

Workshops in het Zuiderpark

Diverse workshops en activiteiten bij het Permacultuurcentrum Den Haag, gericht op voedselbosranden en gezond eten. Ook kan je je eigen verbinding met de aarde versterken in een Colombiaans-Nederlands aarderitueel.

Expedities in en om de stad

  • Bij Lekker Nassûh aan de Witte de Withstraat 127 kan je de voedseltransitie in de praktijk zien: een lokale versmarkt, verpakkingsvrije winkel, koken met de buurt en de samenwerking met Timbank CC als experiment om gezond voedsel voor iedereen toegankelijk te maken.
  • Op verschillende stadslandbouwlokaties in de stad ervaar je de energie van samenwerken aan je buurt en hoe verbindend voedsel is. Hoewel het meeste basisvoedsel van buiten de stad komt kunnen kleine parkjes en moestuinplekken een flinke bijdrage leveren aan je vitamine-C behoefte dmv. rood fruit. Dit verhaal kan je ervaren bij Lusthof XL op de Spinozahof en bij Eetbare (v)helden.
  • Voor de fietsers en avonturiers is er een langere fietstocht te maken langs een aantal boerderijen. Ervaar hier de overgang tussen stad en land, neem deel aan het festival van de smaak in Bleiswijk of geniet van de geuren van het melkvee bij de Bieslandhoeve en boerderij ’t Geertje.

Dineren op straat

‘s Avonds organiseert een aantal straatjes een pop-up buurtdiner waar je in aangenaam gezelschap kan proeven van lokale lekkernijen en in gesprek kan over de plek die voedsel inneemt in jouw leven.

Programma 27 mei 

In het Panorama Vork en Mesdag komt een gezellige markt met allerlei voedselgerelateerde activiteiten voor jong en oud en dialooggesprekken.

Ook vindt er een vervolg van de expedities in en om de stad plaats.

Het programma is nog in opbouw, dus hou voor het actuele programma de Facebookpagina van Voedselkaravaan Den Haag in de gaten.

Organisatie Voedselkaravaan in Den Haag:
Voedsel Anders, Lokaal Voedsel Den Haag, Voedsel in het Hart van de Stad, Lekker Nassuh, Haagse Makers, Open netwerk Voedselinnovatie Zuid-Holland, Lusthof, Voedselfamilies, Fete de la Nature, Eerlijk Winkelen.