Overwinning: India trekt nieuwe landbouwwetten voor liberalisering in

Geweldig nieuws en een fantastische overwinning voor de boeren van India: Na meer dan een jaar van protesten in verschillende staten in India, heeft premier Narendra Modi aangekondigd dat de drie omstreden landbouwwetten, die vorig jaar september aangenomen werden, teruggetrokken zullen worden. De beslissing komt enkele maanden voor regionale verkiezingen die plaatsvinden op verschillende plekken in India.

De drie landbouwwetten zouden een liberalisering van de markt teweegbrengen, waarbij boeren en handelaars los van de gereguleerde handel producten kunnen verkopen. Dit zou ervoor zorgen dat boeren geen minimumprijs meer krijgen, en in een slechte onderhandelingspositie terechtkomen tegenover grote opkopers.

Sinds de aankondiging van deze wetten in september 2020, hebben boeren in heel India onophoudelijk geprotesteerd. Met succes! Tijdens de protesten zijn er ook vele internationale solidariteitsacties geweest, onder andere de solidariteitsbrief en het webinar die Voedsel Anders samen met Boerengroep organiseerde.  

Eén antwoord op “Overwinning: India trekt nieuwe landbouwwetten voor liberalisering in”

Reacties zijn gesloten.