Loop mee met het agroecologisch blok op de Klimaatmars!

Naam: Agroecologisch blok
Initiatiefnemers: Federatie van Agroecologische Boeren (o.a. Toekomstboeren en CSA Netwerk)/ Caring Farmers/ Stichting Demeter/ Voedsel Anders/ TNI/ Extinction Rebellion Landbouw

Wanneer: Zaterdag 6 november, verzamelen vanaf 12:00
Verzamelplek: Linker leeuw voor monument op de Dam

Boeren voelen al jaren de effecten van klimaatverandering en gaan ook de komende jaren de grootste klappen opvangen. De huidige industriële landbouw is één van de grootste veroorzakers van de uitstoot van broeikasgassen in Nederland. Die geniet een stevige positie bij de overheid en krijgt jaarlijks miljarden aan subsidie.

Wij willen als voorlopers in de landbouw- en voedseltransitie laten zien dat ook wij vragen om een krachtig klimaatbeleid. Wij willen dat subsidies voor industriële landbouw stoppen en dat stimulerende maatregelen worden genomen voor klimaatneutrale, gifvrije en agroecologische landbouw en omschakelende boeren. Agro-ecologische boeren zijn deel van de oplossing!

We willen ook laten zien dat er steun is voor deze vorm van landbouw. Boeren, maar ook burgers, wetenschappers, natuurliefhebbers, lopen mee in het agroecologisch blok in de Klimaatmars! Meer informatie over dat blok vind je hier.

Ook Voedsel Anders is deel van de klimaatbeweging.