Stem voor je Bord: Waarom de EU Verkiezingen er toe doen!

Waarom zou je je druk maken om de #EUVerkiezingen? Nou, omdat de EU een grote invloed heeft, vooral op één cruciale kwestie: ons voedsel- en landbouwsysteem.

Is het belangrijk voor jou dat:

👩‍🌾 Europese boeren een eerlijk loon krijgen voor hun werk?

🥕 Je eerlijke prijzen krijgt wanneer je duurzaam en gezond voedsel koopt?

🔎 Je duidelijke informatie krijgt over de inhoud van je voedsel, inclusief of het #GMO’s bevat of niet?

👦 Jouw kinderen gezonder eten krijgen op hun schoolkantines?

☣️ De groenten en fruit die je in de supermarkt koopt vrij zijn van pesticiden?

🐝 De natuur om je heen niet verder achteruitgaat?

Als je “ja” hebt geantwoord op een van deze vragen, ben je niet alleen!

De EU heeft de opdracht om op deze kwesties waar we allemaal mee te maken hebben, te handelen. Daarom moeten we op 6-9 juni gaan stemmen en EU-vertegenwoordigers kiezen die zich inzetten voor de bevordering van duurzame landbouw, lokale voedselsystemen en toegang tot gezond voedsel voor iedereen.

Ben je het ermee eens? Bekijk en steun dan het manifest van Slow Food

Met hetzelfde doel voor ogen heeft de Good Food Good Farming-beweging de #VoteFutureEU-campagne gelanceerd om de bewustwording te vergroten over het belang van de EU-verkiezingen voor de toekomst van voedsel en landbouw.

📢 Doe mee met hun inspanningen! Sluit je aan bij Boerengroep, die dit jaar de nationale vertegenwoordiger is van de campagne in Nederland. Op 1 juni demonstreren we de vlag in Brussel te tonen, samen met vlaggen van de andere 26 lidstaten, om een krachtige statement te maken over de dringende noodzaak van verandering in het voedselbeleid van de EU. Meer info hier.