Doe met jouw organisatie of buurt mee aan Food.Film.Fest. Nederland

Voedsel Anders NL brengt Food.Film.Fest naar Nederland! Van 10 november tot en met 10 december 2022 kun je mee doen en een film laten zien in jouw buurt. We willen iedereen inspireren over voedselsystemen op een fijne en hoopvolle manier. Want er zijn tal van mooie voorbeelden van hoe het anders kan. Vertoon gratis een of meer films van onze selectie en gebruik ons doe-het-zelf-pakket om de vertoning op poten te zetten. 

Het wordt steeds duidelijker: het industriële voedselsysteem botst op zijn grenzen. Denk maar aan misoogsten door klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit door pesticiden of ontbossing, impact op de gezondheid van mens en dier en het welzijn van de landbouwer. 

Met Food.Film.Fest. willen we je op een laagdrempelige manier de uitdagingen tonen die verbonden zijn aan het huidige, geglobaliseerde voedselsysteem. We willen laten zien dat voedsel produceren ook op een ecologische en sociale rechtvaardige manier mogelijk is. Daarom bieden we gratis vijf films (zie onder) aan die waardige alternatieven in beeld brengen.

Met een filmvertoning tijdens Food.Film.Fest. breng je je buurt samen rond een thema dat we elke dag meermaals tegenkomen, zonder daarbij echt stil te staan: het eten op ons bord. Ontdekken wat er wereldwijd speelt en er met elkaar over praten is enorm vruchtbaar.

Wil jij of je organisatie de mensen verbinden met een film? Zet jouw enthousiasme in en zet een voorstelling op poten! Laten we samen op vele plaatsen mensen bij elkaar brengen rond dit thema en met elkaar in gesprek gaan.

Food.Film.Fest. vindt plaats van 10 november tot en met 10 december 2022.

Doe mee! Laten we er een wervelend festival van maken! 

Lees hier meer over het Food.Film.Fest in Nederland