VA bij Linkse Liefde #10: Boeren ✰ Mannen ✰ Rechts

De boerenopstand en de verrechtsing van Nederland. Urgente thema’s die besproken moeten worden. Op zondag 25 september spraken Guus Geurts en Veerle Segers van Voedsel Anders samen met John Arink van Caring farmers bij het politieke café van Linkse Liefde.

De afgelopen maanden werd Nederland opgeschrikt door een boerenopstand: snelwegblokkades, omgekeerde vlaggen. De hoogste tijd om hier een goed gesprek over te hebben. Hoe is de stikstofcrisis ontstaan? Wat zijn de ecologische problemen rond de huidige landbouw in Nederland? Maar ook: hoe zitten boeren klem door het huidige neoliberale EU-handels- en landbouwbeleid, en wat zijn de mogelijke (linkse) oplossingen? Zoeken veel boeren de verkeerde bondgenoten? Wat kunnen wij doen? En hoe verminderen we tegenstellingen tussen ‘randstad’ en ‘platteland’?

Dit thema werdt besproken met o.a. Veerle Slegers: Specialist Voedseltransitie, van maart 2007 tot april 2015 woordvoerder landbouw, agrofood en ruimte in Provinciale Staten van Brabant en Guus Geurts: auteur van Wereldvoedsel – Pleidooi van een rechtvaardige en ecologische voedselvoorziening, bestuurslid Platform Aarde Boer Consument en lid van de kerngroep Voedsel Anders Nederland.

Bekijk hun antwoorden in de video!