VA bij Linkse Liefde #10: Boeren ✰ Mannen ✰ Rechts

De boerenopstand en de verrechtsing van Nederland. Urgente thema’s die besproken moeten worden. Op zondag 25 september spreken Guus Geurts en Veerle Segers van Voedsel Anders bij het politieke café van Linkse Liefde. Dus kom ook en praat mee over linkse oplossingen en strategie.

De afgelopen maanden werd Nederland opgeschrikt door een boerenopstand: snelwegblokkades, omgekeerde vlaggen. De hoogste tijd om hier een goed gesprek over te hebben. Hoe is de stikstofcrisis ontstaan? Wat zijn de ecologische problemen rond de huidige landbouw in Nederland? Maar ook: hoe zitten boeren klem door het huidige neoliberale EU-handels- en landbouwbeleid, en wat zijn de mogelijke (linkse) oplossingen? Zoeken veel boeren de verkeerde bondgenoten? Wat kunnen wij doen? En hoe verminderen we tegenstellingen tussen ‘randstad’ en ‘platteland’?

Dit thema wordt besproken met o.a. Veerle Slegers: Specialist Voedseltransitie, van maart 2007 tot april 2015 woordvoerder landbouw, agrofood en ruimte in Provinciale Staten van Brabant. En Guus Geurts: auteur van Wereldvoedsel – Pleidooi van een rechtvaardige en ecologische voedselvoorziening, bestuurslid Platform Aarde Boer Consument en lid van de kerngroep Voedsel Anders Nederland.

Politiek Café Linkse Liefde
Zondag 25 september – 15:30 uur
Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam Slotervaart

Het 10e politiek café van Linkse Liefde praten we over:

✰ Boeren en de boerenopstand, vanuit een links idealistisch perspectief, met Guus Geurts & Veerle Slegers.

✰ Mannen en de “mannelijke backlash”, met Anja Meulenbelt (gesproken column)

✰ Rechts en de opkomst daarvan in Nederland en daarbuiten, met Savriël Dillingh & Jeroen van der Starre.