27 oktober: Voedselkaravaan Noord-Limburg / Zuidoost-Brabant

Foto: Het Spekrijt

In 2018 gaat het netwerk Voedsel Anders de stad in en de boer op met een Voedselkaravaan die door geheel Nederland trekt. In elke regio halen we nieuwe verhalen en aanbevelingen op over de transitie naar een duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem. De Voedselkaravaan richt zich op burgers / consumenten, ondernemers in de gehele voedselketen, maatschappelijke organisaties en de overheid. Deze karavaan doet op zaterdag 27 oktober Noord-Limburg en Zuidoost-Brabant (de Peel) aan.

Op deze dag staat de Voedselkaravaan stil bij de mogelijkheden om de gangbare landbouw te verduurzamen én om het onderlinge begrip tussen boer en burger, stad en platteland te verbeteren. Wat zijn de meest kansrijke, duurzame alternatieven voor beleid, praktijk en onderzoek rond de gangbare land- en tuinbouw en hoe kunnen er nieuwe bruggen worden geslagen tussen boeren en burgers?

Voorlopig programma


9.00 uur: Inloop bij HAS Venlo

9.30 – 12.30 uur: Excursies in de regio (met de bus)

Stadstuinderij Venlo

Excursies in Noord-Limburg:

Het Spekrijt

Excursies in Zuidoost-Brabant:

12.30 uur: Lunch bij Beej Benders te Venlo

13.15 – 14.15 uur:
Plenaire inleidingen
– Geert Benders (eigenaar Beej Benders versmarkt en restaurant) over verduurzaming in de keten
– Niek Koning (emeritus hoogleraar WUR Agricultural Economics and Rural Policy Group) over het Europese landbouw- en handelsbeleid

14.30 – 16.45 uur: Workshopprogramma in twee rondes en filmprogramma
14.30 uur: eerste workshopronde te HAS Venlo en film Boeren met Toekomst in bioscoop
15.45 uur: tweede workshopronde te HAS Venlo en film Bodemboeren in bioscoop

Onderwerpen van de workshops onder voorbehoud:

16.45 uur: Aanbieding Erf Pact door Milieudefensie

17.00 uur: borrel


Tickets en opgave

Tickets voor deze bijeenkomst kosten €  10,00, dit is inclusief excursie (vervoer per bus), lunch, koffie en thee. Als het programma rond is kun je tickets kopen en een keuze maken voor de excursie en de workshops. We verwachten dat dit vanaf 20 september mogelijk is. Je kunt je alvast opgeven per email info@behouddeparel.nl. Dan sturen we u t.z.t. een bericht.