Netwerkdag 2015

Overal in Nederland zijn mensen in beweging om ons voedselsysteem te veranderen. Het Voedsel Anders netwerk wil deze mensen, groepen en organisaties met elkaar in contact brengen om de beweging te laten groeien en de roep om verandering verder te versterken. Daarom organiseren we op zaterdag 13 juni een netwerkdag met ruimte voor uitwisseling, kruisbestuiving en de ontwikkeling van plannen op weg naar een duurzaam een eerlijk voedsel- en landbouwsysteem. Eendag met workshops, lezingen, veel open ruimte, films, borden vol met goed voedsel, inspiratie, gezelligheid en live muziek!

Kom ook en geef je op via: http://www.eventbrite.nl/e/tickets-voedsel-anders-netwerkdag-16517698882

Het programma: 
De dag duurt van 10.00u tot 17:45u (met aansluitend een heerlijke vegetarische barbecue tot 20.00u)

De dag zal geopend worden met een keynote door Pablo Titonell, hoogleraar ‘Farming systems ecology’ aan Wageningen University. Hij zal het hebben over het belang van een sterke voedselbeweging in Nederland.

Open Space: 
Gedurende de rest van de dag is er veel ruimte voor eigen inbreng . We doen dit door het programma voor een groot gedeelte open te houden. Iedereen kan tijdens de open space een eigen voedselonderwerp aan de orde stellen om zo met andere aanwezigen verder te praten, te discussiëren of mee te denken. Zo is er volop ruimte om ideeën, inzichten en ervaringen met elkaar te delen. Wil je nu al een onderwerp voor 13 juni aandragen ? Stuur dan een mail aan: voedsel-anders-netwerkdag@milieudefensie.nl

Hou het (concept) programma in de gaten voor de onderwerpen die door anderen worden aangeboden. 

Lezingen:
Hiernaast biedt het programma een aantal lezingen. Deze zijn bedoeld voor iedereen die opzoek is naar inhoudelijke verdieping op een aantal belangrijke voedselonderwerpen. Zo zal o.a.:

  • Sjef Staps van het Louis Bolk Instituut vertellen over de gesteldheid van de bodem in Nederland. Wat is de rol van de voedselketen? Hoe kan het anders?
  • Sieta van Keimpema, Voorzitter van de Dutch Dairymen Board zal stil staan bij het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Wat zijn de recente ontwikkelingen van de onderhandelingen en de eventuele gevolgen voor boeren in Nederland?
  • Stanka Becheva, from Friends of the Earth Europe will tell about a study done by Friends of the Earth Europe about the economic benefits of short food supply chains like farmers markets, CSA projects and innovative online based ways to connect farmers and consumers.

Workshops:
Voor iedereen die opzoek is naar praktische kennis over het uitvoeren van een initiatief bieden we een aantal workshops. De workshops dragen bij aan de versterking van de voedselbeweging in Nederland.
Zo bieden we een korte mediatraining aan, vertellen ervaringsdeskundigen over het opzetten van een nieuw lokaal voedselinitiatief en is er een workshop met tips over hoe je op een effectieve manier kan lobbyen.

Bekijk hier het programma voor het gehele aanbod van lezingen en workshops.

Kom ook! 
Interesse om te komen? Geef je dan op via deze link: http://www.eventbrite.nl/e/tickets-voedsel-anders-netwerkdag-16517698882
Er zijn kosten aan de dag verbonden om een deel van de onkosten te vergoeden. De dag kost 17,50 (voor koffie&thee + lunch) en 27,50 als je ook voor de overheerlijke barbecue blijft.

English speaking and interested to come?
The program will be mostly in Dutch but does offer some workshops and speeches in English and you are very welcome to offer a topic within the Open Space and host a discussion or brainstorm in English.
We’ll have the whole program available in English by the end of this week.

Heb je nog vragen, stuur dan een mailtje aan: voedsel-anders-netwerkdag@milieudefensie.nl.
For any further questions, please drop us a line on the above email address.

Vriendelijke groet,
Elizabeth Hirschegger en Job van den Assem
Namens de Voedsel Anders Kerngroep en Milieudefensie.