Webinar 9 juli: Hoe kan de Europese voedselstrategie effectiever worden?

Foto: Boerenbrunch bij De Regte Heijden

Een webinar op donderdag 9 juli van 14.00 tot 15.30 uur

Via Zoom en helemaal gratis!
Aanmelden: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAsceirpjsrEtBm7Gcn7il_a4o6g1DnSplO

Eind mei presenteerde de Europese Commissie haar langverwachte ‘Farm to Fork’ strategie. Daarin staan de beleidsvoornemens voor een integraal voedsel- en landbouwbeleid in Europa, van ‘boer tot bord’. Maar wat betekent deze strategie nou in de dagelijkse praktijk van de (Nederlandse) boer of burger? Praat met ons mee op 9 juli.

In deze webinar analyseren we de Farm to Fork-strategie. We kijken naar de thema’s die voor Voedsel Anders centraal staan binnen een duurzaam en rechtvaardig voedsel- en landbouwsysteem: 1) agroecologie en klimaat, 2) regionale voedselsystemen/korte ketens, 3) landrechten en grondpolitiek, 4) een rechtvaardig handels- en landbouwbeleid en 5) anders eten.


We geven inzicht in de ontwikkelingen in Brussel, duiden de relevantie van de Farm2Fork strategie voor boeren en burgers en praten samen over mogelijkheden om ambities waar te maken in de praktijk.


Diverse sprekers benoemen wat er ontbreekt en wat er anders kan, ook met het oog op de huidige herziening van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Daarna is er geruime tijd voor vragen en uitwisseling van ideeën.

Sprekers:

  • Hans Wetzels, onderzoeksjournalist voor o.a. Follow the Money en de Groene Amsterdammer
  • Jan Douwe van der Ploeg, Emeritus Hoogleraar Wageningen Universiteit
  • Veerle Slegers, beleidsadviseur FoodUp Brabant en lid kerngroep Voedsel Anders NL
  • Guus Geurts, Platform Aarde Boer Consument, coördinator TTIP, CETA en landbouw-coalitie en lid kerngroep Voedsel Anders NL

Lees de analyse van Voedsel Anders van de Farm to Fork strategie