19 jan: Voedselgemeenschappen starten op de Biobeurs

De Biobeurs gaat online! BioKennisWeek

Workshop 65. Hoe kunnen voedselgemeenschappen lokaal biologische markten versterken?

Voedselgemeenschappen staan steeds meer in de aandacht. Consumenten vinden er de verbinding met de lokale omgeving en lekker en gezond eten, maar ook voor boeren zijn er volop voordelen: er kunnen afspraken gemaakt worden op basis van wederzijdse betrokkenheid, eerlijke prijzen, en duurzaamheid. In deze workshop leren we:

  • aan de hand van een onderzoek over ‘lessen uit voedselgemeenschappen en burger-boer allianties’ hoe boer en consument samen de lokale en sociale economie kunnen versterken in korte ketens. – Henk Renting
  • aan de hand van het voorbeeld van voedselcoöperaties in Overijssel over concrete stappen die je als consument en boer kan nemen om een voedselgemeenschap te starten. – Estella Franssen

Met:
Estella Franssen – Stichting de Ulebelt, initiatiefnemer voedselcoöperaties Overijssel
Henk Renting – Voedsel Anders
Gespreksleider: Klarien Klingen – Toekomstboeren, project Goed Punt!

Dinsdag 19 januari 10:30 – 11:00

Video: Voedselcoöperaties: wat zijn dat?

Kijk het Voedsel Anders webinar ‘Hoe start je eigen voedselgemeenschap?’ terug.


Let op! De Biobeurs, ookal wordt het dit keer online, kost €25. Hiervoor heb je de gehele week toegang tot het platform, kun je alle workshops volgen en de standhouders bezoeken. Tevens kun je alle workshops die worden opgenomen terugkijken. > Meer info op bio-beurs.nl


Deze workshop is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de POP3 Korte Voorzieningsketens van de Provincie Gelderland en de Europese Unie.